dissabte, 4 de gener del 2014

Els Mapes Mentals

Benvinguts a tots, a aquesta nova entrada.

Aquí, us explicaré el tercer suport per als pensaments. Els mapes mentals.

Els mapes mentals, són una eina que ens ajuden a organitzar les idees, els pensaments, i els coneixements d’una manera gràfica.

Aquests mapes mentals, ens recorden molt als mapes conceptuals. Més o menys, podríem dir que són el mateix, però en comptes d’estructurar-ho amb paraules, ho fem gràficament.


Fixeu-vos amb aquest exemple:



Fotografia extreta de clica aquí

Com podeu veure, és com un mapa conceptual, ja que hi trobem connectors, i estan tots els conceptes més o menys connectats i relacionats, però d’una manera més gràfica.

I ara pensareu: d’una manera més gràfica? Si aquí també hi ha lletra!

Doncs sí, encara que tingui lletra, continuen sent gràfics, ja que aquestes paraules, es troben acompanyades d’un dibuix. Aquest dibuix, fa que es pugui entendre millor el seu contingut.

Què en penseu d’aquests mapes? Us agraden més que els altres?

Doncs a mi sí, perquè jo, sóc una persona que sempre li ha anat millor estudiar d’una manera més visual. A mi, personalment, aquests mapes m’ajudarien molt, perquè les imatges que acompanyen el text, em deixarien acabar d’entendre el contingut i em farien recordar-lo millor i més fàcilment.

Però això va a gustos no?

Finalment, per acabar, m’agradaria explicar-vos per què crec que ens servirien aquests tipus de mapes en l’educació.

Jo crec, que aquests mapes, serien més adequats per a cursos més petits. Per exemple per  la primera etapa de primària. I els utilitzaria com una introducció als mapes conceptuals.
Els utilitzaria pels més petits, perquè penso que d’aquesta manera, aprendrien a començar-se a organitzar, a aclarir les idees i saber-les explicar, i a més a més, el dibuix seria una eina de recolzament.
Així doncs, una vegada arribessin a l’ESO, ja sabrien com organitzar-se, sabrien plantejar quines són les idees principals que han d’aparèixer en el mapa…

Penso que pot ser una eina molt útil per utilitzar de tant en  tant. Dic de tant en tant, perquè hi ha professors que l’utilitzen per acabar cada tema del llibre. Penso que jo no seria d’aquesta manera, perquè s’ha de ser creatiu, i si fas acabar cada tema amb un mapa, els nens acabaran avorrint i mecanitzant el procés i això tampoc ens interessa.

Abans de marxar, us deixo un seguit d'informacions perquè pugueu acabar ben impregnats d'aquest tema:
Informació extreta de:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada