dimarts, 3 de desembre del 2013

Tercera sessió d'Identitat i Territori

Benvinguts a aquesta tercera entrada del treball d'Identitat i Territori.

Aquesta entrada, serà una mica diferent a les altres dues, ja que avui, dia 3 de desembre he presentat el meu treball d'Identitat i Territori.

Durant uns mesos, he estat treballant amb la meva parella: Núria Pujol.

El nostre treball d'Identitat i Territori, l'hem anomenat: "Tots ho podem aconseguir", ja que nosaltres dues, hem parlat sobre la nostra experiència amb persones amb discapacitat física.

Bé, tot va començar, quan ens van dir que teníem aquest treball. Això va passar un dia mentre fèiem una sessió de GTIC. Al ser molt al principi de curs, gairebé no ens coneixíem, però la Núria em va demanar d'anar juntes, i li vaig contestar que sí. Així doncs, el que vam fer, va ser quedar un divendres per esmorzar, per poder parlar sobre nosaltres, i per parlar de què volíem fer el nostre treball.

Havia de ser alguna cosa que ens identifiqués a les dues. Clar, nosaltres, ens trobàvem en una situació difícil, ja que no ens coneixíem, però tot parlant, vam veure que les dues, teníem en comú el fet de tenir un amic/amiga amb una discapacitat física. Llavors, el que vam fer, va ser decidir que volíem viure aquesta experiència juntes. Una experiència en un entrenament d'esports per a persones amb discapacitat física.

Així doncs, ens vam començar a mobilitzar.

I com ho vam fer? Doncs molt fàcil!

El primer pas que vam donar, va ser trucar al Institut Guttman ( Institut per a persones amb discapacitat física ), per a preguntar si ells realitzaven esports amb equip. Però el que ells ens van dir, va ser que no en feien, i ens van recomanar que truquéssim a l'Aassociació Ecom.

Bé, així doncs, la Núria i jo, vam trucar diverses vegades a l'Associació Ecom, i ells ens van concertar una entrevista amb l'encarregat de lleure i esport Jeason Galarraga. Així doncs, un dijous per la tarda, vam anar a les oficines d'aquesta associació, amb la finalitat de reunir-nos amb Jeason Galarraga.

Nosaltres, en aquell moment, no ens esperàvem el que ell ens va dir. Pensàvem que sortiríem d'aquella entrevista amb un dia per anar a un entrenament, però no va ser així. El que ells ens van oferir, va ser un event esportiu per a tothom, un diumenge al matí a Sant Boi.

Però a nosaltres no ens acabava de fer el pes, així doncs, no ens vam rendir i vam continuar buscant. El Jeason Galarraga, ens va passar el contacte de Diego Lozano, responsable de la Federació Catalana d'esports per a persones amb discapacitat física.

No sé quantes vegades el vam trucar, ni quants e-mails li vam enviar, el fet, és que mentre nosaltres ja estàvem pensant un altre tema per a fer (ja que no ens contestava ningú), en Diego Lozano ens va contestar convidant-nos a un entrenament en una escola de Cornellà.

Així doncs, hi vam assistir, i vam poder tirar endavant el nostre treball.

Aquesta, va ser una experiència molt maca, que ens va servir tant a la Núria com a mi, per poder madurar una mica més, però sobretot, ens va ajudar a saber com podíem ajudar als nostres amics.

Finalment, ha arribat el dia de la presentació, i nosaltres hem escollit fer-la amb Prezi. Concretament, amb aquest Prezi:



Com heu pogut veure, nosaltres hem estructurat la nostra presentació amb diferents punts:
  • Primer de tot, hem parlat dels nostres amics.
  • En segon lloc, hem explicat el procés del nostre treball.
  • Tot seguit hem explicat la nostra experiència amb els nens de l'escola de Cornellà.
  • I finalment, hem explicat les conclusions que hem extret després d'haver fet aquest treball, i la bibliografia.
Fent aquest treball, no només he aprés a saber com he de tractar a aquestes persones, sinó que també m'ha servit per saber com buscar i aconseguir informació.

Finalment, a l'hora de la presentació, amb els nervis a flor de pell, i després de moltes hores de preparació, des del meu punt de vista, penso que ens ha sortit bastant bé, ja que ens hem repartit bé en tot l'espai, el nostre to de veu era l'adequat, la correcció lingüística era la correcta...

Personalment, amb aquesta exposició, he intentat ser una esponja, i absorbir molts dels conceptes que ens va transmetre el llibre que vam llegir a COED, anomenat: "Com parlar bé en públic".


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada