dilluns, 2 de desembre del 2013

La Viquipèdia

Benvinguts a aquesta nova entrada.

Avui, parlaré de la Viquipèdia.

I ara deveu estar pensant: però què ens ha d'explicar, si nosaltres ja coneixem la Viquipèdia .

Però vosaltres sabeu com estan escrits els articles de la Viquipèdia, o qui els escriu, o com s'edita un article, o què són les discussions?

Doncs això és el que us vull explicar amb aquesta entrada.

Tots sabem que la Viquipèdia, és la versió catalana de la Wikipedia.
Però, realment, què és? Doncs la Viquipèdia,  és una enciclopèdia creada i modificada per la població, és a dir que tothom hi pot crear entrades i modificar-les, sempre i quan respecti les normes d'aquestes, que en aquest cas són nomenades: "Els cinc pilars".

I aquests cinc pilars, on els podem trobar? Doncs  clica aquí.

Com heu pogut veure, l'únic que demanen per participar-hi és:
  1. Recopilar informació.
  2. Que s'escrigui d'una manera neutral.
  3. Que hi col·laborem però sempre i quan respectem els drets d'autor.
  4. Respecte.
  5. Seguir aquests cinc principis.
Ara que ja en sabem una mica més, no teniu curiositat per saber com han de ser escrits aquests articles, o com es modifiquen...?

Doncs si és així, seguiu-me: Clica aquí

Aquest enllaç, és  on hi podeu trobar tota la informació necessària per saber com es crea una entrada, o com es modifica....

I ara em preguntareu, i quina va ser la feina que us va posar el Jordi? Doncs ni més ni menys que crear una entrada a la Wikipedia que no existís. Sí, sí!

Així doncs, em vaig posar amb l'Ainoa Sarroca, la meva companya de treball i vam començar a pensar sobre què la podíem fer. Finalment, al cap de molt temps donant-hi voltes, vam decidir que faríem una entrada sobre un pintor anomenat : Vicente Romero Redondo.

Com heu pogut veure, si cliqueu en el nom del nostre pintor, podreu trobar la nostra contribució a la Viquipèdia.

Finalment doncs, abans d'acabar aquesta entrada, faré un resum de la Viquipèdia:


  • La Viquipèdia, és una enciclopèdia catalana, que deriva de la Wikipedia.
  • És una enciclopèdia que hi pot participar tothom (siguis o no usuari). Hi pots participar o bé creant una nova entrada, o bé modificant-ne alguna.
  • S'ha d'anar en compte, i sempre verificar la informació trobada amb altres fonts, ja que en ser una enciclopèdia on hi pot escriure tothom, t'hi pots trobar alguna informació falsa, és per això que quan escrivim un nou article a la Wikipedia, ens demanen que citem d'on hem tret aquesta informació. Tot i així hem d'anar en compte.
  • En totes les entrades de la Wikipedia, hi podem trobar un apartat anomenat: "Discussions". En aquest, els usuaris poden parlar d'algun article, i donar la seva opinió sempre i quan es faci amb respecte.
  • Per modificar un article, com bé heu pogut veure el els anteriors enllaços, l'únic que heu de fer és clicar a l'opció "Modificar".
  • Hem de recordar, que tots els textos trobats a la Wikipedia, els podem usar, gràcies a la seva llicència de Creative Commons.
Per altra banda, hem de tenir en compte aquests links:




Tots aquests, els podrem trobar a la portada de la Viquipèdia.

Espero que aquesta entrada, us hagi servit tant com m'ha servit a mi, ja que jo només coneixia i feia servir la Viquipèdia i la Wikipedia per buscar informació. Ni tant sols sabia que existien els Cinc pilars.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada