dimarts, 10 de desembre del 2013

Juguem amb llums i ombres

Benvinguts a aquesta nova entrada de Plàstica.

Ahir, Dilluns 9 de Desembre, la meitat de la classe, vam fer una activitat d'experimentació amb la llum i les ombres.

El que va fer la Roser, va ser posar una taula de llum per a cada grup de 3 o 4 persones. Aquesta taula de llum, projectava el que tu feies a la pantalla o tela que teníem.

El que havíem de fer, era primer de tot crear un hàbitat per a un animal, i en segon lloc, crear una obra abstracta que representés l'alegria.

Per a poder fer això, hi havia dues taules plenes de materials com per exemple: cordes, papers de colors, animals de plàstic, sorra, aigua, fulles....

Abans de començar, la Roser ens va mostrar diferents obres, i diferents artistes que treballen amb la projecció d'ombres, i la que em va cridar més l'atenció, va ser Eulàlia Valldosera.

Nascuda l'any 1963 a Vilafranca del Penedès. Ella va iniciar la seva formació artística a l'Escola de Belles Arts de Barcelona, però va completar els seus estudis a Amsterdam.

Clica aquí per veure un vídeo d'Eulàlia Valldosera

El meu grup, el formaven la Sandra Pujol, l'Ainoa Sarroca, i jo, Marina Vives.

El que nosaltres vam fer primer de tot, va ser crear un hàbitat a un elefant. Això ho vam fer de dues maneres.
Per una banda, vam crear un hàbitat en una selva, on hi era ell sol, i en segon lloc, vam crear un hàbitat d'un poblat africà que tenien un elefant.

Si us voleu fer la idea de com eren aquestes obres que vam crear, dirigiu-vos al final d'aquesta entrada per trobar les imatges.

Després d'aquestes dues obres, vam estar experimentant amb la sorra, i fent dibuixos en ella, per veure com quedava.

I finalment, el que vam fer, va ser la nostra obra abstracta representant l'alegria. Titulada: "L'explosió". 
La vam titular així, ja que el que vam fer, va ser posar una bola de color al mig, i al voltant trossets de paper de diferents colors, fent que cada vegada n'hi haguessin menys. Representant així que l'explosió esquitxa molt en un primer pla, i va disminuint a poc a poc, però sense desaparèixer.

Aquí us deixo les nostres fotografies:


Primer hàbitat de l'elefant. La selva.

Experimentació amb la sorra.

Juguem amb els materials i la llum.


Segon hàbitat de l'elefant. Poblat a l'Àfrica.

Explosió d'alegria.


Com a conclusió d'aquesta activitat, puc dir que va ser molt divertida, i ens va servir per veure que la llum és una matèria important però també curiosa i divertida.
També em va servir per aprendre que si poses un color sobre un altre, es crea un color més fosc, que si arruguem un paper la forma en que se'ns mostra a  la pantalla és diferent, que podem crear paisatges...


Informació extreta de: 


- Si vols veure les obres d'Eulàlia Valldosera, entra en aquesta pàgina web: 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada