dilluns, 25 de novembre del 2013

Un jo petit

Benvinguts a aquesta nova entrada de la matèria de plàstica.

Avui, hem arribat a la classe amb moltes ganes de fer fang. Ostres, avui heu fet fang? Doncs sí, però nosaltres ja ho sabíem des del dijous 21 de Novembre que avui faríem fang.
Per tant doncs,mentre la Roser preparava la breu explicació que ens havia de fer abans de posar-nos a treballar, nosaltres ens hem posat la nostra bata / samarreta per embrutar.

I dius que ja sabíeu que faríeu fang? I com és això?

Doncs sí, perquè dijous passat, la Roser, ens va posar un vídeo on es veia com uns nens de P5 d'una escola italiana es preparaven per a fer una figura de fang d'un lleó. La Roser, ens va explicar que amb els nens d'infantil, entre realitat i representació, sempre hi ha un procés gradual, i per tant, en comptes de posa'ls-hi una imatge davant i fer que la dibuixin o la reprodueixin amb fang, és millor que primer la treballin.

En aquest vídeo, per tant,vam poder veure els passos que seguien aquests nens per a poder aconseguir finalment el seu lleó de fang.

Passos:

  1. Observació d'una zebra.
  2. Els nens van anar a la Plaça del Mercat, on hi havia una estàtua d'un lleó. Allà els nens el van poder tocar, jugar amb ell, li feien fotografies...
  3. Després, un altre dia, van tornar i van dibuixar l'ombra del lleó, el madeixen, van posar fang en algunes parts de l'estàtua del lleó perquè se'ls hi quedés la forma i el relleu...
  4. Una vegada tenen les mides, les fotografies, i ja s'han endinsat més en el tema del lleó, el que els hi fa la professora és projecta'ls-hi una imatge d'un lleò a la paret de la classe, així el nen pot veure el color, pot tocar la imatge, pot imaginar...
  5. També fan ombres Xineses relacionades amb lleons...
  6. Després el dibuixen en una tela, com si sigues un quadre, cadascú fa el seu lleó.
  7. Finalment, comencen a treballar amb el fang.
Com hem pogut veure en el vídeo, el procés que hi ha entre la realitat i la representació, és un temps llarg d'observació i de treball.

Després de veure aquest vídeo, la Roser, ens va demanar que avui, Dilluns 25 de Novembre, portéssim 3-4 fotografies nostres on hi apareguéssim asseguts. 
Aquestes fotografies havien de ser una de cara, una de cada perfil, i finalment una d'esquena. 
I ara pensareu, fotografies vostres? Doncs sí, perquè el que treballaríem nosaltres, seria la figura de fang, però en comptes de representar un lleó com els nens del vídeo, hauríem de fer-nos a nosaltres amb l'ajuda de les fotografies.


Primer de tot, el que hem fet, ha sigut agafar una pastilla de fang cadascú. Tot seguit, hem fet totes les parts del cos per separat, tenint en compte les proporcions. Aquestes proporcions, ens deien que el cos havia de ser quatre vegades el cap, i que les cames havien de ser tres vegades el temany del cap.

Una vegada hem tingut totes les parts per separat, hem fet la plataforma on es trobaria asseguda la figureta de fang.

Tot seguit, una vegada hem tingut les dues parts esmentades anteriorment, hem començat a donar-li forma a la figura tot ajuntant les parts i posant-la en la posició que ens trobàvem nosaltres en les nostres fotografies.

Perquè us pugueu fer una idea, aquí us deixo unes fotografies d'aquesta sessió:


 Ainoa Sarroca treballant la seva figura.

 Figura d'Ainoa Sarroca.

 Figureta de Sandra Pujol.

 Jo, Marina Vives amb la meva figureta.

 Meritxell Rodríguez, i jo, Marina Vives amb les nostres figuretes de fang.

 Treballant les nostres figures.

 Jo, Marina Vives, treballant amb la meva figureta de fang.

La meva petita figura acabada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada