diumenge, 20 d’octubre del 2013

Diferents blogs

Benvinguts.

En aquesta nova entrada, parlaré de tres blogs que he estat observant.
El primer blog del que us parlaré és el de l'Escola Sadako, i concretament el de la classe de P3. Tot seguit, també parlaré del blog de l'Escola Cucafera. I finalment, com a tercer blog, us parlaré del blog d'una professora.

Comencem doncs!

L'Escola Sadako, és una escola on s'hi pot cursar des de P3 fins a 4t ESO. Cada curs, té el seu propi blog. I dins de cada blog, hi podem trobar diferents categories. Aquestes són les diferents matèries que els nens realitzen. Jo per a fer aquesta observació m'he centrat amb el blog de P3. Aquest blog, podem veure que és com una "mena de diari", on cada dia s'escriu alguna de les activitats que han fet els nens, però no és obligatori crear una entrada diària, per això faig referència al terme "mena de diari". Aquestes activitats, estan explicades amb una breu introducció  d'una o dues frases, i acompanyades de fotografies o vídeos, on veiem els nens realitzar aquesta activitat. Aquest blog, podríem dir que el publica el professor o professora al acabar el dia. L'Escola Sadako, per a fer aquests blogs, utilitza la plataforma wordpress. També he pogut observar que no és un blog on hi hagi molts comentaris. 
Per finalitzar aquesta primera explicació, vull afegir que crec que és un blog encarat als pares, ja que la finalitat és que ells puguin veure el que els seus fills han fet a classe durant el dia, i d'aquesta manera poder encarar un diàleg entre pares i professors. També vull afegir, que és un blog molt correcte, perquè es veu que té cura del disseny.

Si el voleu observar, només cal que cliqueu aquest link : http://ei3sadako.wordpress.com/


Per altra banda, l'Escola Cucafera, és una escola que utilitza una plataforma blogger per a realitzar els seus blogs. En les entrades d'aquests blogs, hi podem trobar escrit les activitats treballades d'aquell mateix dia, explicades en forma de text, i acompanyades per fotografies i vídeos. 
Les entrades, estan explicades a diferència del blog anterior per els professors o professores però amb l'ajuda dels nens. En aquesta escola, publiquen entrades de tant en tant. A vegades fan dues o tres entrades del mateix dia, i al cap d'un temps en tornen a fer una. Podríem dir doncs, que no és un blog on es publiqui amb molta regularitat.
És un blog que va dirigit als pares, amb la finalitat que puguin veure el que els seus nens han fet aquell dia a l'escola.
Finalment, per acabar aquest segon comentari, m'agradaria ressaltar dues coses. Primer de tot, dir que aquest blog té una novetat que el blog explicat anteriorment no tenia. Aquesta novetat, és la galeria fotogràfica de Picassa. Amb aquesta galeria, el que poden fer és penjar tantes fotografies com ells vulguin. I en segon lloc, m'agradaria remarcar que tant com en el blog de l'Escola Sadako hem dit que és un blog on es preocupen per el disseny, aquest n'és tot el contrari, ja que hi ha entrades publicades en lletra majúscula i d'altres amb lletra minúscula. Unes entrades escrites en negreta i d'altres normal... Aquest, és un aspecte que crec que haurien de cuidar més, perquè sigui un blog que entri per la vista.

Si voleu visitar aquest blog, cliqueu aquí:   http://blocs.xtec.cat/infantslacucafera/


Finalment, el tercer blog que vull comentar, és un blog d'una professora, creat amb la plataforma blogger. En aquest blog, podem trobar entrades on se'ns deixa informació acompanyada de fotografies o bé de vídeos. És un blog, que avarca diferents temes. 
El trobem estructurat en diferents categories.
És un blog on hi trobem bastants comentaris, per tant, podríem arribar a la conclusió que és un blog que interessa. Finalment, afegir que és un blog dirigit tant a pares com a altres professionals d'aquesta professió.

Per saber-ne més, clica aquí:   http://olgacatasus.blogspot.com.es/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada