Benvinguts a aquesta entrada.
Què és un blog? De què tracta? Què haig de fer?
Un blog, és una eina on els usuaris (blogaires), poden donar la seva opinió sobre el tema que vulguin, poden explicar activitats....
Per tant, és una web 2.0? Doncs sí, molt bé!
Un blog, és una web 2.0 . Una web 2.0, és aquella en que l'usuari és el que edita, crea, modifica, publica...
I quina estructura té un blog? Bona pregunta!
Un blog, té tres parts:
- Capçalera: és on apareix el títol del blog.
- L'eix central: són les entrades o post. Aquestes entrades, s'haurien de dividir en tres parts:
- Descripció
- Reflexió
- Ampliació d'informació
- La part dels comentaris: aquesta tercera part, és molt interessant, ja que permet que l'usuari i el lector interactuïn.
A més a més, en un blog, també hi podem trobar les etiquetes . Aquests, són uns elements que ens ajuden a organitzar el nostre blog. Però també poden servir perquè els lectors puguin veure de què parla en nostre blog, i quins són els temes més parlats.
En un blog, també hi podem trobar el "Blogroll". El Blogroll, és la llista de blogs d'interès que té un blog. Aquesta llista, et permet anar d'un blog a un altre, i poder-ne veure de molts diferents.
Com ja sabeu, podem trobar diferents plataformes per a fer blogs. Aquesta part, la trobareu una mica més desenvolupada en la meva entrada dels usos educatius dels blogs.
I ara us preguntareu: per què fa aquesta entrada?
Doncs bé, aquesta vegada tinc dues respostes per la vostra pregunta:
- Per una banda, la faig perquè durant aquest semestre he estat treballant amb un blog, però mai he fet una entrada que parlés sobre què són...
- Per altra banda, em serveix per organitzar una mica les idees que tenim, i per acabar de completar les diferents entrades que parlen sobre les eines del blog.
I la blogosfera? Què és?
Doncs la blogosfera, és tot el conjunt de blogs. I el conjunt de blogs educatius s'anomena: Edublogs.
Aquesta breu entrada, també em serveix, per explicar-vos, que un blog porta molta feina, però realment val molt la pena fer-ne un, perquè t'enriqueixes de molts coneixements. Per altra banda, és un moment per tu, on et poses davant l'ordinador, i comences a expressar el què saps i el què penses.
Valoro molt aquesta tasca que ens van proposar a principi de curs, i la valoro molt positivament.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada