dimecres, 18 de desembre del 2013

Sessió de Nadal

Benvinguts a aquesta nova entrada de la matèria d’Educació Física.

Avui, ha sigut una sessió diferent. Sabeu per què? Doncs, perquè durant una hora, conjuntament amb la Sandra Pujol i l’Ainoa Sarroca, he estat fent de professora dels meus companys.

Sí, sí! Hem fet nosaltres els jocs, hem preparat el material necessari....

I de què heu fet la sessió?- us deveu estar preguntant.

Doncs nosaltres, hem fet una sessió ambientada amb el Nadal, ja que d’aquí uns dies ja entrem en aquestes vacances tant esperades pels més petits.

Bé doncs, nosaltres vam començar aquesta feina ja fa unes setmanes, quan vam començar a fer la fitxa que li havíem d’entregar a la Dolors amb tots els jocs, materials... que necessitaríem per a fer la nostra sessió.

La nostra sessió (com totes les altres), l’hem estructurat en tres parts:
  • Part Inicial
  • Part Principal
  • Tornada a la calma

En la part principal (part en que s’ha de rebre els nens, hem de fer que mirin l’entorn, què és el que veuen, que escalfin una mica....), el que nosaltres hem fet, és situar tots els nostres companys, amb mig cercle al voltant d’un arbre de Nadal tot buit.

Primer de tot, els hi hem preguntat que què és el que veien, i tot seguit, després de les nostres explicacions sobre la sessió, els hi hem explicat el primer joc que farien:
  • Joc del Macarró
  Una vegada hem acabat aquest joc, ja hem entrat a la part principal, i els hi hem explicat els jocs que formaven part d’aquesta segona part de la sessió, i els hem dut a terme tots. Aquests eren:
  •    Els regals del Pare Noel
  •    Fem el dinar de Nadal
  •     Els tres reis mags

I finalment, després d’aquests tres jocs, hem jugat al últim. Aquest formava part de l’última part de la sessió: la tornada a la calma
Per tant, per acabar la nostra sessió hem fet el següent joc:
  •  El regal màgic

L’objectiu de la nostra sessió, era que mitjançant els diferents jocs que hem anat fent, l’arbre s’anés omplint a poc a poc, i al final de la classe poder-nos fer una fotografia tots junts.

L’objectiu s’ha complert, per això per una banda estem contentes, perquè l’arbre ha quedat guarnit, i ens hem pogut fer la foto. Però per altra banda, ens hem quedat una mica angoixades, ja que alguns dels jocs que vam pensar no han sortit com nosaltres volíem, degut a alguns errors a l’hora d’inventar-nos-els.

Tot i així, jo en faig una valoració positiva, ja que m’ha agradat l’experiència tot i que és més difícil del que ens pensem. Hem pogut veure que no és fàcil posar-se davant de 20 alumnes i fer que tots callin, tots t’escoltin, que tots els jocs es facin ordenadament....

Finalment, i per concloure aquesta entrada, m’agradaria dir que és una experiència que val molt la pena viure.

Aquí us deixo la fotografia de tota la classe, amb l’objectiu complert:


Bon Nadal!

Finalment, us adjunto la fitxa que li vam entregar a la Dolors, on hi han els jocs explicats:






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada