dimarts, 12 de novembre del 2013

Com parlar bé en públic

Benvinguts a aquesta nova entrada de COED.

Després de llegir-nos el llibre de : "Com parlar bé en públic" de Joana Rubio i Francesc Puigpelat, vam arribar a la classe de COED, i ens vam col·locar per grups.
L'objectiu, era crear un decàleg de com parlar bé en públic, i després posar-ho en comú tots junts i fer un únic decàleg.

El nostre decàleg de com parlar bé en públic és:
  1. Controlar els nervis evitant els tics nerviosos i acceptant que estàs nerviós.
  2. Preparar-se fent un guió. Aquest guió, ha de tenir una estructura, contestar les quatre preguntes bàsiques ( per què, qui, què, com), i ha d'estar format per les idees principals.
  3. Domini de la llengua i correcció lingüística.
  4. Fer un discurs clar, concís i breu.
  5. Tenir clar l'objectiu del discurs que farem.
  6. Feedback de la mirada. Hem d'actuar segons la reacció del públic, per tant, has de mantenir un contacte visual amb el públic. Has de mantenir aquest contacte visual amb els que els interessa el que estas dient , com els que no els hi interessa.
  7. Posició del cos. Mentre fas el discurs, has de mostrar el cos sencer, no creuar els braços, mostrar les mans...
  8. La veu. Hem de tenir en compte, que la veu és el nostre instrument per a comunicar-nos, és l'indicador de la persona ( és el tret d'identitat de cada persona ), però també i sobre tot pels mestres, és l'eina de treball. Per tant, hem de tenir en compte, que a l'hora de parlar hem d'obtenir una bona posició per poder tenir la caixa de ressonància ben oberta. " Un petit canvi en el cos, canvia la veu".  Quan parlem de la veu, també parlem de Velocitat, Volum i Vocalització. Aquests són tres aspectes molt importants a l'hora de parlar.
  9. El discurs ha de tenir una estructura. És molt important, que un discurs estigui ben estructurat, sobre tot per a transmetre aquella idea que el conferenciant vol que el públic recordi. Aquesta, doncs, l'haurà de repetir varies vegades de diferents maneres: mitjançant els exemples, explicar-ho de maneres diferents... És molt important que el conferenciant vagi repetint les idees que l'interessen, ja que el públic no pot tornar enrere.  L'estructura bàsica que compleix una presentació oral és: Introducció - Desenvolupament - Conclusió / Final.  " Digues de què parlaràs, parla'n i digues de què has parlat ".
De moment aquest és el nostre decàleg. Com podeu veure hi falta l'últim punt, però abans de poder-ne parlar, va acabar la classe. Per tant aquest serà el nostre decàleg.


Aquesta és la portada del llibre que vam llegir.

Per finalitzar aquesta entrada, vull recomanar-vos una entrada d'un blog, on podreu trobar un breu resum d'aquest llibre.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada