dimecres, 16 d’octubre del 2013

Joan Ferrés

Benvolguts a tots i a totes.

Avui, en aquesta nova entrada, us parlaré del llibre "Vídeo i educación" de Joan Ferrés.

Després d'haver llegit una part d'aquest durant la classe de GTIC i haver-lo posat en comú, vaig sortir de la classe amb una sensació nova.

Un dels temes que em va sobtar més, va ser l'explicació de l'hemisferi esquerra (que és el que controla la part dreta del cos, i s'encarrega de la lectura, escriptura, el càlcul, l'aritmètica, la classificació...), per tant podriem dir que és un hemisferi més intel·lectual, i per altra banda l'explicació del hemisferi dret ( que és el que controla la part esquerra del cos, i és la que està més encaminada al reconeixement dels rostres, la reconstrucció de conjunts, les dimensions artístiques i simbòliques...), per tant podriem dir que és un hemisferi relacionat amb els aspectes emocionals.

Tot seguit, vam veure les diferències entre llegir un text i mirar una fotografía, i vam poder veure que quan llegeixes un text,primer de tot veus la imatge, tot seguit et venen les idees i finalment arribes a l'emoció. En canvi, quan mires una fotografía, el primer que veus és la imatge, tot seguit venen les emocions, i finalment quan penses i analitzes el que has vist t'arriben les idees.

Aquí un deixo el link d'aquest llibre tant interessant. Si sou curiosos, només l'heu de fullejar!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada