dijous, 24 d’octubre del 2013

Diferents Power Point

Benvinguts a aquesta nova entrada.

Avui, us parlaré de l'última classe de GTIC. Una classe interessant, on vam aprendre que el Power Point, per molt que sigui una eina de presentació molt bàsica, ens és útil per a realitzar diferents situacions i diferents exercicis.

Tot seguit, us explicaré diferents tipus de presentacions:

Un exemple per substituir les tradicionals diapositives de fotografies, que tant fèiem servir i que encara utilitzem en matèries, com ara la història de l’art en la que una darrera l’altra se’ns van mostrant imatges de monuments i altres obres, mentre el professor fa les seves explicacions, podríem crear una presentació amb una diapositiva central que contingués una miniatura de totes les fotos i que al clicar a sobre s’obrís una nova diapositiva amb la foto en qüestió ampliada. D'aquesta manera, sortiríem d'una classe monòtona, on veus foto rere foto.

Un altre exemple, podria ser un Power Point on hi trobéssim un escrit, ja que el Power Point, no ens constreny a les limitacions d'una pàgina de text, sinó que ens permet expressar-nos-hi com si fos una magnífica i intel·ligent tela d’un pintor, sense els límits del processador de textos, o les complicades eines que ens proposen els programes de dibuix i retoc de fotografia.

 També podem utilitzar un Power Point per una classe de continguts. El podem fer servir per a fer teoria d’una manera més lúdica, on tots els nens hi puguin participar. Per fer-lo, podem utilitzar:

  • Una lletra gran i clara, amb un gran interlineat, i entre paraula i paraula utilitzar una bona separació, perquè sigui ben llegible, i sigui clar i entenedor.
  • Diferents colors per destacar quins aspectes són més importants.

El Power Point, també el podem utilitzar com suport en alguna lectura o alguna presentació. Aquests, serien un tipus de Power Points que ens il·lustren el que anem llegint.
És a dir, la magnitud de lletra que té un Power Point, la decideix cada persona, ja que no hi ha una norma que digui quantes paraules hi has de posar.

Una altra manera d'utilitzar el Power Point perquè els nens puguin participar seria col·locar un llorigó (errada), i proposar als nostres alumnes que el trobin. El que tenim d’original en aquest cas és que en clicar sobre el llorigó  podem obrir una nova diapositiva amb els continguts correctes.

Aquestes són algunes propostes de Power Point que vam treballar a classe.

Per més informació, clica aquí.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada