dissabte, 4 de gener del 2014

Conceptualització de la naturales de l'aprenentatge amb l'ordinador. Benjamin Bloom

Benvinguts en aquesta nova entrada.

Aquí, us explicaré la classificació d’activitats educatives que va fer Benjamin Bloom i que va ser anomenada : “Taxonomia de Bloom”.

Al llarg del temps, hem anat trobant modificacions d’aquesta, però anem per parts. No us sembla?

Bé, primerament, l’any 1956, Benjamin Bloom , va crear una classificació d’activitats educatives, de menys a més complexes. A més a més, per fer-ho, també va definir els tres dominis d'aquestes activitats educatives. Aquests són:
  • Domini cognitiu
  • Domini afectiu
  • Domini psicomotor
Al 2000, uns antics alumnes de Benjamin Bloom, Lorin Anderson y David R. Krathwohl , van revisar la Taxonomia de Bloom del 1956, i el que van fer, va ser canviar els sustantius de la Taxonomia inicial, a verbs. A més a més, també van relacionar la síntesi amb un crèdit més ample. Aquest és: CREAR. I finalment, el que van fer, va ser canviar la seqüència de les categorías.

I va quedar així. Fixeu-vos-hi:


Imatge extreta d' aquest blog.

Finalment, l’any 2008, Andrew Churches , va actualitzar la revisió de l’any 2000. 
Aquesta revisió, va ser donada, perquè Andrew Churches, va creure necessari, relacionar aquesta Taxonomia amb els nous usos de les tecnologies. Aquesta nova revisió, la van anomenar: "Taxonomia de Bloom per a l'era digital".
El que el senyor Churches va fer, va ser completar cada categoria amb verbs i eines del món digital que possibiliten el desenvolupament de les habilitats per: recordar, comprendre, aplicar, analitzar, avaluar i crear.

Imatge extreta d'aquesta pàgina web

En aquesta taula, podeu veure el que el senyor Andrew Churches va fer.

Què us ha semblat? Voleu que fem una classificació de tots els programes que he anat utilitzant durant aquest semestre i els classifiquem?

Som-hi!

Després de fer aquest repàs de totes les eines que hem utilitzar aquest semestre, puc afirmar, que he après moltes coses, i ara puc parlar de molts programes que fa uns mesos enrere ni els coneixia.

Ara, puc dir que les TIC són molt necessàries al dia a dia les persones, i que entre tots, ens hem d'intentar integrar bé en aquest nou món de les tecnologies.

Informació extreta de:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada